RÓLUNK

SPORTOLÓK A DROG ELLEN EGYESÜLET

Egyesületünk 1997-ben jött létre, tagja a Sportolók a Drog Ellen Nemzetközi Szövetségnek (I.A.A.A.D.), elfogadja és támogatja az Egyesült Nemzetek Drog Programjának (United Nations International Drug Control Program /UNDCP/) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) filozófiáját. Az Egyesület célja Magyarország lakossága egészségének védelme - az elsődleges megelőzés szempontjai szerint - a különböző drogokkal és ezek káros hatásaival szemben a sport, a szabadidős sportolás sajátos eszközrendszerének felhasználásával. A drog fogalmát az Egyesület általánosan kiterjesztve értelmezi minden egészségre ártalmas szenvedélybetegségre, mint például az alkoholizmus, dohányzás, kábítószerek - kábító hatású anyagok fogyasztása, tiltott teljesítményfokozók használata, stb.

Az Egyesület feladatai:

Az Egyesület célja Magyarország lakossága egészségének védelme -az elsődleges megelőzés szempontjai szerint- a különböző drogokkal és ezek káros hatásaival szemben a sport, a szabadidős sportolás sajátos eszközrendszerének felhasználásával. A drog fogalmát az Egyesület általánosan kiterjesztve értelmezi minden egészségre ártalmas szenvedélybetegségre (mint például alkohol, kábító hatású anyagok, tiltott teljesítményfokozók, dohánytermékek, stb.).

 • Népszerűsítés

  Népszerűsíteni és terjeszteni az olimpiai mozgalom eszméjét.

 • Új kapcsolatok

  Kapcsolatokat kialakítani hazai és külföldi sportszervezetekkel.

 • Tiltott teljesítményfokozók.

  Szembehelyezkedni a tiltott teljesítményfokozók használatával.

 • Sport = Egészség

  Hirdetni, hogy a sport a kultúra, az egészséges életmód része.

 • Szakemberek képzése.

  Segíteni a szabadidósport szakembereinek képzését.

 • A sport személyiségformáló!

  Alternatívaként rámutatni a sport valós személyiségformáló hatására az egészségre káros szerekkel szemben.

 • Szabadidősport-kultúra

  Támogatni minden olyan kezdeményezést, amely a lakosság szabadidősport-kultúrájának fejlesztését szolgálja.

Önkénteseink


Kovács Béla Zsolt

Pécsi Tudományegyetem testnevelő tanári szakán végeztem 2008-ban. Jelenleg testnevelőként dolgozom egy gimnáziumban. Próbálom megértetni a mai tizenévesekkel, hogy milyen fontos a rendszeres testmozgás és helyes táplálkozás.


Fodor Ádám

23 éves szegedi JGYPK, Egészségfejlesztő és rekreáció hallgató. Jelenleg azt tanulom, hogyan lehet szebbé varázsolni egy kis mozgással az emberek életét, legyen az fiú, lány, gyerek vagy felnőtt. Az egészségesebb életet szeretném megmutatni azon embereknek, akik esetleg valami oknál fogva más irányt választanak. Ha csak 1 ember életét szebbé tehetem egy picit is, már nem éltem hiába!


Dózsa Adrienn

2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának Vállalatfinanszírozás- és Számvitel szakán végzett fiatal közgazdász, aki jelenleg bankban vállalatokat finanszíroz, de a controlling a szíve csücske. :-) Szereti a természetet, lovagol és íjászkodik. Kedvenc idézet és egyben üzenet mindenkinek: "Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is." (Marcus Aurelius)


Nagy Gábor

Szakmám eredetileg terület- és településfejlesztő geográfus. Szeretném, ha leendő gyermekeim egészséges életmódot folytatnának és a drog nem mérgezné meg életüket, a magam módján szeretnék ezért tenni is, és ebben az egyesületben találtam meg a megoldás esélyét.


 •  Sportolók a Drog Ellen Egyesület
  1139 Budapest, Hajdú u. 18-24
 • sde@sde.hu

Sportolók a Drog Ellen

Egyesületünk célja Magyarország lakossága egészségének védelme -az elsődleges megelőzés szempontjai szerint- a különböző drogokkal és ezek káros hatásaival szemben a sport, a szabadidős sportolás sajátos eszközrendszerének felhasználásával.